Om Pureday

Jeg hedder Jette og jeg er ejer af Pureday.dk, jeg er glad for at du har valgt at tænke på økologisk indhold i de produkter du vælger til dig selv og din familie. Det er utrolig vigtigt at vi tænker over hvad vi smører os i og også hvad der bliver skyllet ud i naturen igen, Et eksempel kan være solbeskyttelser, verdens have er fyldt med kemisk solbeskyttelser fordi badende gæster bruger kemisk beskyttelse som ødelægger fiskelivet og korellerne, derfor er det vigtigt at kigge efter mærker som “Respect seabed”. Vores solbeskyttelse har mærket “Respect Seabed”. Bioregena solbeskyttelse er til hele familien, fra spf15 til spf50+.

Vi har med stor omhu udvalgt de produkter vi ønsker hos Pureday. Vores produkter er økologiske og langt de fleste er veganske.

Vi tror på at skønhed kan gøres sundt og økologisk. Det gør at vi passer godt på vores krop, naturen og vores fremtidige hjem.

De produktserier vi har valgt støtter mange fantastiske projekter i både Afrika og andre steder. Fra landsbyområderne i Vendaland køber vi de økologiske ingredienser direkte af kvinderne, det bidrager til at de kan arbejde hvor de bor og sørge for et godt hjem og skolegang til deres børn.

Baobab træer

Se filmen her om Anna som samler Baobab frugter.

De fantastisk Baobab træer kan blive flere tusind år gamle, det tager op til 200 år før de bærer frugt første gang og deres stammer kan nå en omkreds på mere end 30 meter. Disse træer har stor betydning for de lokale folk og for miljøet.

Baobab træerne bidrager derfor til en lang indtægt til landsbyens beboere. Desuden arbejder en del af kvinderne som ”Baobab Vogtere”.  Det vil sige, at de får udleveret små baobab skud, som de skal passe og beskytte i deres hjem, indtil de kan blive plantet ud i naturen. Det tager ca. 3 år før skuddet er stort og stærkt nok til at kunne klare tørke.  Kvinderne modtager løbende betaling efter hvor langt det lille skud er kommet.

Miljøbevarelse og phytotrade

I Venda land, i Sydafrika står Eco Products bag flere initiativer til at hjælpe både den meget fattige lokalbefolkning og Baobab træerne der er truede bl.a pga. tørke. Over 1200 kvinder er med i et samarbejde der giver dem selv og deres børn en højere levestandard. Kvinderne får fair betaling for at indsamle frugter fra de meget gamle træer til produktion af Baobab olie og pulver. Desuden arbejder en del af kvinderne som ”Baobab Vogtere”.  Det vil sige, at de får udleveret små baobab skud, som de skal passe og beskytte i deres hjem, indtil de kan blive plantet videre ud i naturen. Det tager ca. 3 år før skuddet er stort og stærkt nok til at klare sig mod de vilde dyr og tørke. Kvinderne modtager løbende betaling efter hvor langt det lille skud er kommet.

Det Baobab pulver og olien der bliver produceret som resultat af kvindernes arbejde, bliver bl.a. brugt i plejeprodukter til både børn og voksne.

Pure Beginnings og Africa Organics er plejeprodukt serier der støtter kvinderne i Venda land og genplantning af Baobab træer, ved at benytte baobab fra Eco Products.

Ved køb af produkter fra disse serier, støtter du kvinderne og hjælper til med bevarelse af Baobab træerne! 

Ring +45 31 10 00 04 for nærmeste forhandler.